روش های جلوگیری از شکسته شدن ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یک از بهترین و محکم ترین روش های جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. به طوری که در بیشتر مواقع، این روش به یک روش دائمی برای پر کردن جای خالی دندان های طبیعی تبدیل شده است. برای افزایش عمر ایمپلنت دندان و مراقبت از این قطعه های فلزی و غیر فلزی بایستی به نکات کلیدی مهمی، توجه کافی داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم به بررسی روش های جلوگیری از شکسته شدن ایمپلنت دندان بپردازیم. برای آشنایی بیشتر پیرامون دلایل و نشانه های شکسته شدن ایمپلنت دندان، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

دلایل شکسته شدن ایمپلنت دندان
دلایل متعددی باعث شکسته شدن ایمپلنت دندان می شوند. بخشی از این دلایل مربوط به میزان تخصص و مهارت دندانپزشک است و بخشی دیگر به میزان مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان توسط خود بیمار مربوط می شود. در حالت کلی به مهم ترین دلایل شکسته شدن ایمپلنت دندان اشاره خواهیم داشت.
- ترکیب نشدن درست استخوان فک با ایمپلنت دندان به دلیل تجمع باکتری و عفونت
- وارد شدن فشار بسیار زیاد به دلیل مصرف مواد غذایی سفت و حجم بالای خوراکی ها
- تضعیف گردش جریان خون در ناحیه کاشت دندان و پس زدن ایمپلنت توسط استخوان فک
- نامناسب بودن اندازه ارتفاع پیچ ایمپلنت (بسیار کوتاه یا بسیار بلند بودن پیچ)
علائم و نشانه های ایمپلنت دندان
چنانچه ایمپلنت دندان دچار شکستگی شده باشد، در سریع ترین زمان ممکن علائم و نشانه های واضحی از خود بروز خواهد داد. با مشاهده هر یک از این علائم، بایستی به سرعت دندانپزشک متخصص مراجعه شود. از جمله علائم و نشانه های ایمپلنت دندان عبارتند از:
- بیمار احساس درد و ناراحتی شدیدی در ناحیه ایمپلنت دندان دارد. به طوری که در برخی موارد این درد با استفاده از مصرف داروهای مسکن نیز قابل تحمل نخواهد بود.
- در اطراف ایمپلنت شکسته شده دندان، لثه ها از حالت طبیعی به حالت فرو رفتگی مشخصی تغییر وضعیت می دهند. التهاب غیر طبیعی و دردناک اطراف، ایمپلنت دندان را در موقعیت نامناسبی قرار می دهد.
- به دلیل درد ناشی از شکستگی ایمپلنت دندان، فرد به هنگام جویدن یا بلعیدن مواد غذایی با مشکلاتی مواجه می شود. حتی در برخی موارد، فرد به هنگام صحبت کردن نیز درد احساس می کند.
- ایمپلنت دندان در صورت طبیعی و نصب تخصصی، به عنوان یک جسم خارجی در لثه و دهان احساس نخواهد شد. با شکسته شدن بخشی از ایمپلنت دندان، در محل اصلی خود شل می شود و با تماس زبان با ایمپلنت این شل شدگی کاملاً مشخص است.
- به دلیل ساخته شدن ایمپلنت دندان از آلیاژ تیتانیوم، در صورت شکسته شدن تاج دندان، احتمال واکنش آلرژیک بافت طبیعی لثه و دهان به این مواد افزایش پیدا می کند. در این وضعیت، حالت سوزن سوزن شدن در محل کاشت دندان احساس خواهد شد.
- با شکسته شدن ایمپلنت دندان، بو و طعم بدی در فضای دهان منتشر می شود.
روش های جلوگیری از شکسته شدن ایمپلنت دندان
مراقبت از ایمپلنت دندان به میزان مراقبت از دندان های مصنوعی دارای اهمیت بالایی است. با انجام این مراقبت ها، علاوه بر جلوگیری از شکستگی و لب پریدگی تاج دندان، از احتمال شکستگی پیچ ایمپلنت نیز جلوگیری خواهد شد. در این بخش از مطلب به بررسی روش های جلوگیری از شکسته شدن ایمپلنت دندان می پردازیم.
- رعایت روزانه بهداشت دهان و دندان
ایمپلنت دندان با توجه به جنس و ساختاری که دارد در برابر عوامل پوسیدگی مقاومت کافی از خود نشان می دهد. با این وجود، برای جلوگیری از تجمع مواد غذایی و باکتری ها و در نهایت عفونت بافت اطراف ایمپلنت دندان، بایستی همانند دندان های طبیعی روزانه 2 بار به روش صحیح شستشو و مسواک زده شوند.
- استفاده از محصول های استاندارد برای مراقبت از ایمپلنت دندان
برای تمیز کردن و شستشوی ایمپلنت دندان بایستی از ابزارها و محصول های استاندارد و با کیفیتی استفاده شود. استفاده از خمیر دندان های نرم از ایجاد خراشیدگی روی ایمپلنت و همچنین زخم لثه پیشگیری می کند. خمیر دندان هایی که دارای ترکیبات سفید کنندگی قوی هستند برای شستشو مناسب نیستند. دهان شویه های بدون الکل می توانند محلول های مناسبی برای ضدعفونی کردن دهان و ایمپلنت دندان باشند. برای تمیز کردن لابه لای بین دو ایمپلنت دندان می توان از نخ دندان استفاده کرد.
- مراجعه منظم به دندانپزشک
افرادی که از روش درمانی و دائمی ایمپلنت دندان استفاده کرده اند، بایستی مراجعه منظم و دوره ای به دندانپزشک متخصص خود داشته باشند. مراجعه هر 6 ماه یک به دندانپزشک باعث حفظ سلامت دهان و دندان می شود و در صورت بروز هر نوع مشکلی اقدامات سریع انجام خواهد شد.
- خودداری از مصرف مواد غذایی سخت
استفاده از مواد غذایی سفت و سخت علاوه بر دندان های طبیعی، برای دندان های کاشت شده نیز بسیار خطرناک هستند. حداقل آسیبی که این نوع از مواد غذایی بر ایمپلنت دندان وارد می کنند، لب پریدگی بخشی از تاج دندان است. علاوه بر مواد غذایی سخت، مصرف مواد غذایی بسیار شیرین نیز باعث لق شدن ایمپلنت دندان می شود. همچنین باید از جویدن ناخن یا مداد توسط دندان های قدامی کاشت شده به شدت باید اجتناب کرد.
- مراقبت و حفظ بهداشت لثه ها
شستشوی صحیح و مراقبت از لثه باعث کاهش بروز بیماری های لثه ای از جمله عفونت و التهاب لثه می شود. برای جلوگیری از عفونت و التهاب لثه بایستی از تجمع باکتری ها در دهان پیشگیری کرد. التهاب لثه یکی از دلایلی لق شدن ایمپلنت دندان است.

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا به بررسی روش های جلوگیری از شکسته شدن ایمپلنت دندان پرداخته شد. از جمله این روش ها می توان به رعایت روزانه بهداشت دهان و دندان، مراجعه منظم و دوره ای به دندانپزشک، انتخاب محصول های استاندارد و باکیفیت برای شستشو، خودداری از مصرف مواد غذایی سفت و مراقبت از لثه ها اشاره داشت. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام ایمپلنت دندان به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.