دلایل تعویض ایمپلنت دندان

دلایل تعویض ایمپلنت دندان

دلایل تعویض ایمپلنت دندان

یکی از مطمئن ترین روش های جایگزین کردن دندان یا دندان های دست رفته، ایمپلنت یا کاشت دندان است. پس از گذشت یک مدت زمان، احتمال نیاز به تعویض ایمپلنت دندان وجود دارد. این احتمال به عوامل و دلایل متعددی بستگی دارد. به دلیل دائمی بودن روش کاشت دندان، برخی افراد بر این باور هستند که در صورت بروز هر نوع مشکلی، نمی توان تعویض ایمپلنت دندان انجام داد. در این مقاله قصد داریم با بیان دلایل تعویض ایمپلنت دندان به نحوه تعویض آن بپردازیم. برای آشنایی هر چه بیشتر پیرامون روش های پیشگیری از تعویض ایمپلنت دندان، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

دلایل تعویض ایمپلنت دندان
دلایل تعویض ایمپلنت دندان

آیا امکان تعویض ایمپلنت دندان وجود دارد؟

با توجه به دلایلی که باعث ایجاد مشکل در فرآیند درمان ایمپلنت دندان می شود، امکان تعویض آن وجود دارد. این تعویض امکان دارد پس از گذشت مدت زمان کوتاه یا بلند انجام شود. به طوری که پس از گذشت سال ها از انجام کاشت دندان، می توان مجدد برای رفع مشکلات ناشی از آن، اقدام به تعویض پایه یا تاج ایمپلنت کرد.

چه دلایلی منجر به تعویض ایمپلنت دندان می شوند؟

با توجه به شرایطی که دندان کاشت شده دارد، دلایل مختلفی منجر به خارج کردن یا تعویض ایمپلنت دندان می شوند. این تعویض می تواند در بخش های مختلف مانند پایه، تاج یا کل ایمپلنت انجام شود. در این بخش از مطلب به دلایل تعویض ایمپلنت دندان می پردازیم.

  • شکستگی تاج ایمپلنت

تاج ایمپلنت بیرونی ترین بخش ایمپلنت دندان است که از ماده ای به نام سرامیک تشکیل یافته است. سرامیک با مقاومت بالایی که دارد می تواند طول عمر طولانی تری داشته باشد. چنانچه فشار بسیار زیاد و نامتعارفی مانند خوردن خوراکی های سفت بر ایمپلنت دندان وارد شود، دچار ترک خوردگی یا شکستگی خواهد شد.

  • فرسودگی ایمپلنت
مقاله پیشنهادی:
بهترین دندانپزشک ترمیمی و زیبایی در تهران

با وجود آن که ایمپلنت دندان به عنوان روشی دائمی شناخته می شود، ولی نصب پروتز و هر نوع جسم خارجی در بدن و دهان دارای طول عمر مشخصی است. این طول عمر برای ایمپلنت دندان حدود 25 سال تخمین زده می شود. همچنین تاج ایمپلنت به دلیل مصرف بالا و تماس زیادی که دارد، حدود 10 تا 15 سال عمر دارد. پس از گذشت این مدت دچار فرسودگی می شود و نیاز به تعویض مجدد دارد.

  • واکنش آلرژیک بدن نسبت به ایمپلنت

پایه ایمپلنت اغلب از ماده ای به نام تیتانیوم ساخته می شود که بیشترین سازگاری با بدن انسان را دارد. پس از کاشت دندان در برخی موارد، بدن انسان نسبت به ماده تیتانیوم حساسیت و واکنش آلرژیک نشان می دهد که با تورم و قرمزی محل کاشت دندان همراه است. در این شرایط بایستی پایه ایمپلنت از دهان خارج شده و پایه ای از سایر جنس ها جایگزین آن شود.

  • پس زده شدن پایه ایمپلنت

ایمپلنت دندان دارای موفقیت 69 تا 91 درصدی است و مشکل خاصی برای فرد ایجاد نمی کند. در برخی موارد نادر، پس از انجام ایمپلنت دندان، بیمار علائمی مانند دندان درد شدید احساس می کند و با هیچ دارویی تسکین پیدا نمی کند. در چنین مواردی اصطلاحاً گفته می شود بدن ایمپلنت دندان را پس می زند. در این صورت بایستی هر چه سریع تر پایه ایمپلنت خارج و اقدامات لازم انجام شود.

  • عفونت ایمپلنت

احتمال عفونت ایمپلنت دندان در کوتاه یا طولانی مدت وجود دارد. این عفونت به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به آلوده بودن ابزار دندانپزشکی هنگام کاشت دندان یا رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان اشاره داشت. در این شرایط برای از بین بردن عفونت از داروهای آنتی بیوتیک استفاده می کنند. در صورت بروز عفونت شدید و رفع نشدن آن به کمک دارو، دندانپزشک ناچار به تعویض ایمپلنت دندان خواهد شد.

  • رعایت نکردن اصول مراقبتی
مقاله پیشنهادی:
اپن بایت چیست

پس از انجام کاشت دندان، دندانپزشک مربوطه نکاتی را تحت عنوان مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به بیمار آموزش می دهد. انجام درست این نکات اهمیت بسیار بالایی در افزایش طول عمر ایمپلنت و کاهش عوارض احتمالی آن دارد. از جمله این نکات و مراقبت ها می توان به رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف نکردن سیگار و دخانیات، استفاده از نایت گارد در صورت داشتن دندان قروچه و فعالیت های ورزشی تماسی، داشتن برنامه غذایی سالم، مصرف به موقع داروها در صورت ابتلا به بیماری های خاص و… اشاره داشت.

  • جا به جایی کوچک در ایمپلنت

جا گرفتن دقیق و در محل صحیح پایه ایمپلنت در دهان اهمیت بسیار بالایی دارد. این انتخاب صحیح محل کاشت پایه ایمپلنت دندان به تجربه و تخصص دندانپزشک بستگی دارد. چنانچه پایه ایمپلنت در محل صحیح خود جاگذاری نشده باشد، لازم است برای انتقال به محل درست، از دهان خارج شود.

  • نبود تراکم کافی در استخوان

یکی از مهم ترین اقدامات لازم قبل از انجام ایمپلنت دندان، بررسی میزان تراکم استخوان بیمار با توجه به نتایج تست های آزمایشگاهی است. برای انجام ایمپلنت دندان و داشتن درصد موفقیت بالا بایستی استخوان ها دارای تراکم بالا و کافی باشند. در غیر این صورت فرآیند درمان با شکست مواجه خواهد شد و دندانپزشک باید ایمپلنت را از دهان خارج کند و از سایر روش ها مانند روکش دندان برای جایگزین کردن استفاده کند.

دلایل تعویض ایمپلنت دندان
دلایل تعویض ایمپلنت دندان

تعویض ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

انجام تعویض در ایمپلنت بستگی به مشکلات پایه یا تاج آن دارد. چنانچه تنها تاج ایمپلنت نیاز به تعویض داشته باشد، نیازی به جراحی ندارد و در طی یک جلسه به پایان می رسد. در صورتی که پایه ایمپلنت نیاز به تعویض داشته باشد، باید تحت جراحی تهاجمی انجام شود و تمامی مراحل کاشت دندان مجدد روی محل مورد نظر پیاده سازی شود.

مقاله پیشنهادی:
بررسی علل و درمان خونریزی لثه

چگونه می توان از تعویض ایمپلنت دندان پیشگیری کرد؟

با رعایت نکات مراقبت و بهداشتی به سادگی می توان از تعویض ایمپلنت دندان و صرف هزینه های گزاف و اضافی جلوگیری کرد. از جمله این نکات عبارتند از:
• رعایت صحیح و منظم بهداشت دهان و دندان
• مراجعه به یک دندانپزشک با تجربه و با مهارت بالا
• خودداری از مصرف خوراکی های سفت و سخت
• داشتن برنامه غذایی سالم
• مراجعه منظم و دوره ای به دندانپزشک
• حفظ سلامتی عمومی بدن

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا به بررسی پیرامون دلایل تعویض ایمپلنت دندان و روش انجام آن پرداخته شد. شکستن تاج ایمپلنت، فرسودگی، واکنش آلرژیک، عفونت، پس زدن پایه، رعایت نکردن اصول مراقبتی، تراکم نداشتن کافی استخوان فک و جا به جایی های کوچک از جمله مهم ترین دلایل تعویض ایمپلنت دندان هستند. کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم بروفه با داشتن کادری مجرب و حرفه ای و استفاده از تجهیزات نوین دندانپزشکی، به تشخیص دقیق و درمان آسیب های مختلف دندان و لثه و همچنین انجام روش های زیبایی و ترمیمی می پردازد. شما می توانید برای انجام ایمپلنت دندان و همچنین تعویض آن در صورت لزوم به کلینیک دکتر بروفه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *